מכירת חצי דירה שהתקבלה בירושה- מס שבח
מעבר לטראומה הגדולה הנגרמת למשפחה כאשר אדם נפטר, לכתו של בן משפחה קרוב מצריכה לא רק התמודדות עם תקופה חדשה ושונה, אלא גם התעסקות בירוקרטית עם העיזבון ונושא הירושה. ירושה היא אירוע משפטי מורכב מאוד, אשר עלול להוביל להתעוררות מגוון שאלות משפטיות ומיסויות. אחת השאלות הנפוצות ביותר היא מהם ההיבטים המשפטיים והמסויים הנוגעים למכירת חצי דירה שהתקבלה בירושה.
מכירת חצי דירה שהתקבלה בירושה
כאשר אדם נפטר, כל רכושו עובר אל יורשיו על פי צוואתו או על פי דין. במקרה של דירה, היורשים יכולים לבחור, להמשיך להחזיק את הדירה כנכס משותף, או למכור אותה. במידה ויש מספר יורשים והם בוחרים למכור את הדירה, הם צריכים לקבל את הסכמת היורשים האחרים.
מכירת חצי דירה שהתקבלה בירושה היא מצב בו יורש אחד, או יותר, מוכרים את חלקם בדירה שקיבלו בירושה. לדוגמה, אם ישנם שני יורשים, כל אחד מהם יכול למכור את החלק שלו בדירה.
הליך מכירת חצי דירה זהה להליך מכירת דירה רגילה. כמו כן, גם במקרים של מכירת חצי דירת ירושה, מס שבח יכול להתבטל. עם זאת, ישנם מספר היבטים משפטיים שיש לקחת בחשבון במכירת חצי דירה שהתקבלה בירושה.
1. היבטים משפטיים
אחד ההיבטים המשפטיים החשובים ביותר הוא חלוקת הדירה בין היורשים. אם ישנם שני יורשים או יותר, הם צריכים להסכים על אופן חלוקת הדירה.
אולם, פעמים רבות, כסף הוא עניין שמוביל לסכסוכים רבים, וגם בענייני ירושה הסיפור דומה. ישנם מקרים רבים בהם היורשים לא יכולים להסכים על אופן חלוקת הדירה, בשל כך, עליהם לפנות לבית המשפט לצורך חלוקת הדירה בהתאם להוראות הדין.
יתרה מכך, על מנת למנוע סכסוכים מיותרים בין בני משפחה, מומלץ להיעזר בשירותיו של עו"ד לענייני ירושה על מנת שיטפל בכל הבירוקרטיה וההתנהלות מול המשפחה. עו"ד מקרקעין לענייני ירושה מגיע עם סט כלים חשוב ורלוונטי מאוד להתעסקות עם נושאים אלו. מעבר לנושאים מקצועיים, שיכולים להיות די סבוכים, עם סעיפים רבים, חשוב מאוד לבצע את ההליך עם רגישות רבה. יש לא מעט עניינים טעונים ואף מטעני עבר אשר עשויים לעלות לדיון בזמן שדנים על ירושה, ולכן, יש חשיבות גדולה לשמירה על קור רוח והרגעת הצדדים.
לרוב, כאשר מוכרים חצי דירה, עושים זאת בתוך המשפחה, וזאת כדי לפתור את הפלונטר הבירוקרטי ולמצוא אידיליה שמתאימה לכולם. עו"ד לענייני משפחה מבצע את ההליך תוך שמירה על כבוד הדדי ואינטרס לקוחותיו.
2.היבטים מיסויים- מס שבח על דירה בירושה
שיעור מס שבח דירה שניה בירושה הוא 25% מההשבחה שנוצרה. ההשבחה היא ההפרש בין שווי הדירה במועד הפטירה לבין שווי הדירה במועד המכירה. מכירת דירה שהתקבלה בירושה כפופה למס שבח. יחד עם זאת, קיימים מספר פטורים על מס שבח אשר יכולים להקנות ליורשים הטבות מס משמעותיות.
תנאים לקבלת פטור ממס שבח
על מנת לקבל פטור ממס שבח על מכירת דירת ירושה, יש לעמוד בתנאים הבאים:
- הדירה הייתה בבעלות הנפטר במהלך תקופה של שנתיים לפחות, במועד הפטירה.
- דירתו של הנפטר הייתה דירת מגורים, ולא עסק או משרד.
- היורשים הינם בן הזוג או צאצאיו של המוריש, או בן זוג של צאצא של המוריש.
התייעצות עם עורך דין ומומחה מס
מכירת חצי דירה שהתקבלה בירושה היא אירוע די סבוך, אשר במהלכו עלולות להתעורר שאלות רבות. זאת מכיוון שמדובר בעסקאות גדולות ומורכבות העומדות על סכומי כסף גבוהים מאוד. לכן, ביצוען באופן מיטבי ומדויק הינו מדד קריטי להצלחת העתיד הפיננסי של הצדדים המעורבים.
לאור זאת, מומלץ להתייעץ עם עורך דין מומחה עסקאות נדל"ן ומקרקעין, לפני שמתחילים בהליך מכירת דירה שהתקבלה בירושה. עורך הדין יעניק לכם סיוע בהבנת ההיבטים המשפטיים והמיסויים של המכירה, וכן יסייע לכם לנסח חוזה מכר תקין ומקיף, כולל ניצול הטבות המס הקיימות.
עו"ד אורן סולן מתמחה בדיני מקרקעין, לאור ניסיון רב שנצבר לאורך השנים, משרדו של עו"ד אורן סולן מציע סל כלים איכותי ומדויק עבור לקוחות פרטיים, קבלנים ויזמים כאחד.
כמו כן, אנו מעניקים מעטפת של ליווי וייצוג משפטי איכותי לקשת רחבה של לקוחות, מצבים וצרכים.
קיבלתם דירה בירושה? זקוקים לדעת את זכאותכם על מס שבח? ירושה דירה ובדיקת כל הזכויות שלכם על פי חוק כאן אצלנו במשרד עו"ד של אורן סולן.